cijene goriva
Izvor: Freepik
NIŽE CIJENE

Kako ostvariti popust na gorivo

Cijene goriva, osnovnih vrsta goriva, svaka dva tjedna određuje Vlada RH. Unatoč tomu, cijena goriva je i dalje mnogima visoka. Stoga smo kontaktirali naftne kompanije i tražili ih informacije kako građani mogu ostvariti popust. Možda popusti od jednog, dva ili tri centa po litri nisu veliki, no može se lijepo uštedjeti. 

INA

Kupcima je omogućeno korištenje pogodnosti INA Loyalty programa vjernosti. Učlanjenje je moguće putem INA Loyalty aplikacije ili mrežne stranice. Članstvo u programu pruža popuste i pogodnosti na INA maloprodajnim mjestima, a sve ovisi o statusu koji član postigne sakupljenim bodovima.

Bodovi se mogu sakupljati kupnjom goriva, gastro proizvoda, robe široke potrošnje i drugih usluga. Postoje četiri statusa kroz koje se može napredovati: Blue, Silver, Gold i VIP.

Ulaskom u Silver status počinju se primjenjivati popusti na gorivo, koji se povećavaju s prelaskom iz jednog statusa u drugi. Za korištenje popusta i sudjelovanje u različitim izazovima i akcijama, dovoljno je skenirati INA Loyalty karticu prilikom svake kupnje na INA maloprodajnom mjestu te pratiti aktualne ponude i kupone u INA Loyalty aplikaciji.

Sakupljanje bodova u sklopu INA Loyalty programa omogućeno je i korisnicima INA/MOL kartica za gorivo kao i prilikom izdavanja R1 računa. No, prilikom transakcija za račun poslovnih korisnika ne mogu se primijeniti pogodnosti programa, odnosno popusti na gorivo. Pogodnosti INA Loyalty programa mogu se koristiti isključivo pri privatnim kupnjama, u vlastito ime i za vlastiti račun. 

Popusti: 

Vrsta goriva Blue Silver Gold VIP
Class Plus Expert goriva x 0,02 EUR/l 0,03 EUR/l 0,04 EUR/l
Standardna goriva x 0,01 EUR/l 0,02 EUR/l 0,02 EUR/l

Petrol i Crodux

Popust na gorivo na Petrol i Crodux prodajnim mjestima za fizičke osobe mogu ostvariti svi klijenti Croatia osiguranja u sklopu programa Spektar. Pravo na popust imaju korisnici koji su sklopili policu Croatia osiguranja.

Za prvu kupnju Spektar i Petrol klub karticom, ostvarenu između 19. 7. 2023. i 31. 12. 2023. na prodajnim mjestima Petrol i Crodux korisnik dobiva i dodatnih 500 Zlatnih bodova na svoju Petrol klub karticu.

Zlatne bodove kupci mogu zamijeniti za određene pogodnosti. 

Popusti:

  • 0,03 € (0,23 lipe) po litri kupljenog goriva
  • popust u bruto iznosu 1,33 € (10,02 kn) / na 10 L bocu plina za kućanstvo (UNP)

Shell (Coral Hrvatska)

Fizičke osobe popuste mogu ostvariti kroz članstvo u allSmart programu (u kojem mogu imati allSmart karticu ili pak allSmart aplikaciju).

Uz karticu fizička osoba ostvaruje pravo na popust u iznosu od:

  • 0,013€ / 0,10kn za kupnju Shell Fuelsave Eurosuper 95, Shell Fuelsave Eurodiesel i Shell Eurodiesel goriva te
  • 0,026€ / 0,20kn za kupnju Shell V-Power 100, Shell V-Power Diesel goriva, Shell LPG autoplina i AdBlue po litri,

Uz navedeno, ostvaruje i pravo na popust u visini od:

  • 1 posto od bruto iznosa do 4€ / 30,14kn, odnosno
  • 2 posto od bruto iznosa iznad 4€ / 30,19kn

Popust se ostvaruje prilikom kupovine ostalog asortimana. Popust se dodaje u obliku povrata na allSmart Karticu po završetku kupovine.

Tifon

  • 0,0199 eura (15 lipa po litri na sve vrste goriva i autoplina, uz Tifon-HAK partner karticu)

Popust na gorivo ostvaruje se putem Tifon HAK-partner kartice za gorivo koja se članovima izdaje na prodajnim mjestima nakon predočenja dokaza o članstvu (važeća članska iskaznica Hrvatskog autokluba ).

Za članove se povremeno pripremaju i pojedine akcije s popustima na proizvode iz trgovine.

Sretno u traženju nižih cijena.